Mail Hill nummer 3

Informatie uit Je Wereld

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

In deze laatste Mail Hill van dit jaar
Staat weer de nodige informatie bij elkaar
Zo wordt u over het wel en wee bijgepraat
En weet u weer hoe het op het Mill Hill gaat

Helaas kan ik de naam van de nieuwe rector nog niet melden
En voor de (ver)bouw ontbreken ook nog steeds de gelden
Maar dat alles mag de pret niet drukken
Ik blijf hopen dat dit ook snel gaat lukken
Het blijft gewoon op ons verlanglijstje staan
Terwijl wij met het geven van goed onderwijs verder gaan

Maar voordat de kerstvakantie begint
Wens ik iedereen een hele fijne Sint
En nodig ik u vast van harte uit
Om voordat school dit jaar de deuren sluit
Bij ons ‘glazen huis’ in het klein
En alle andere kerstactiviteiten aanwezig te zijn

Hele fijne feestdagen gewenst!

Wim Smits
Waarnemend rector

Goed voornemen

Mede op verzoek van onze (over)buren aan de Venneweg willen wij uw aandacht vragen voor de verkeerssituatie bij school. Met name ’s ochtends bij aanvang van de school en in mindere mate ook ’s middags na afloop van de lessen ontstaan op de Venneweg vervelende en soms zelfs onveilige verkeerssituaties.

We begrijpen heel goed dat sommige leerlingen met de auto naar school worden gebracht, maar willen u toch met klem verzoeken om NIET de leerlingen midden op de weg, voor de schoolpoort uit te laten stappen of ze daar op te wachten. Het overige verkeer heeft er niet alleen hinder van, maar het is regelmatig ronduit gevaarlijk. Ook is het voor de bewoners aan de Venneweg niet prettig als hun oprit gebruikt wordt om te parkeren en te keren.

Lees meer…

We willen u dan ook vragen om te parkeren op de parkeerstrook aan de Venneweg of om door te rijden naar de parkeerplaats op ons eigen terrein waar leerlingen veilig kunnen uitstappen en u ook veilig en probleemloos kunt keren. Voor de leerlingen is het stukje extra lopen te verwaarlozen, het voorkomt ergernis bij andere weggebruikers en het bevordert de verkeersveiligheid.

Wellicht een goed voornemen voor 2020?

Vooraankondiging evaluatie buitenlesactiviteiten

Geachte ouders/verzorgers,

Dit jaar evalueert de kwaliteitskring van het Mill Hill College de buitenlesactiviteiten.
Hiervoor krijgt u in week 50 een mail van Kwaliteitsscholen, waarin de vragenlijst is opgesteld. Om misverstanden te voorkomen; dit is dus geen reclame mail!
Het is van belang dat we een hoge respons krijgen om een goed beeld te kunnen vormen hoe er schoolbreed over buitenlesactiviteiten gedacht wordt.
We verzoeken u daarom de mail niet weg te gooien, maar te openen en de vragen te beantwoorden.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

Namens de kwaliteitskring,

Met vriendelijke groet,
Nick van den Berg

Fietsverlichting

De wintertijd is ingegaan. De blaadjes zijn van de bomen gevallen. De nachten worden langer. Natte of bevroren wegen, schitteringen van straatlantaarns en verkeer. Haastige verkeersdeelnemers en druk verkeer. Fietsers in donkere kleding en met slechte verlichting of zelfs zonder; ideale omstandigheden om fietsers over het hoofd te zien. Daarom: controleer de fietsverlichting van uw zoon of dochter.

Computers Mill Hill College naar Afrika

Het Mill Hill College heeft kortgeleden alle computers in de school vervangen. Op 2 december 2019 zijn de oude computers, in samenwerking met Van Korven Rijwielhandel Goirle, gedoneerd aan het Lycée Saint Damien/Damiaan Lyceum in Garango, Burkina Faso. Deze school is een initiatief van de 85-jarige Florentine van Espen. Zij is vanaf 1963 in Garango en zet zich speciaal in voor onderwijs en gezondheidszorg.

Lees meer…

In 2010 is ze (na vele andere projecten) gestart met het Damiaan Lyceum, om vooral ook meisjes de kans te geven om verder te kunnen studeren in het hoger onderwijs of aan de universiteit. De school is nu toegankelijk voor zowel jongens als meisjes. Het Damiaan Lyceum heeft een capaciteit voor vierhonderd leerlingen en bestaat uit acht lokalen en een computergebouw.

In 2012 heeft het Mill Hill College al eerder gebruikte computers gedoneerd aan de school. Deze computers zijn tot nu toe actief gebruikt in de computerklas, maar ze zijn echt aan vervanging toe. Het Damiaan Lyceum vindt het erg fijn dat ze nu weer gebruik kunnen gaan maken van nieuwere computers. Wellicht kunnen de leerlingen uit Burkina Faso als de computers geïnstalleerd zijn een keer met de leerlingen van het Mill Hill College corresponderen.

Kerstactie rond Glazen Huis op donderdag 19 december 2019

Komt u ook gezellig naar de Kerstactie op het Mill Hill College?

Tijdens het Glazen Huis van het Mill Hill College wordt twaalf uur lang radio en (internet)tv gemaakt voor het goede doel. Op donderdag 19 december 2019 om 10.30 uur wordt het startsein gegeven in het Atrium, de aula van de school. Een dj/radiomaker zorgt samen met leerlingen voor unieke radio; afwisselende muziek, aangevraagde plaatjes, verslag van activiteiten, interviews enzovoorts. Op het podium staat een grote brievenbus waar gedurende de dag geld kan worden gedoneerd.

Lees meer…

Er vinden deze dag ook allerlei inzamelingen plaats. Leerlingen en docenten kunnen zelf acties bedenken om op een originele manier geld in te zamelen: bijvoorbeeld met een tafeltennistoernooi, verkoop van eigengemaakte spullen, escaperoom, basketbaltoernooi, Rad van Fortuin, spookhuis, FIFA toernooi, film over de bevrijding van Tilburg etc.

De lessen op 19 december zijn volgens het normale rooster tot 14.25 uur. Daarna zijn er allerlei activiteiten in de school. Tussen 17.00 en 19.00 uur sluit de school even haar deuren. We nodigen alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes van harte uit om te komen kijken, net als voorgaande jaren. De hele avond is er volop leven in de school! Vaak zijn leerlingen erg trots op hun eigen kraam of zelfbedachte escaperoom. Een bezoekje van het thuisfront is dan extra leuk! U bent dus meer dan welkom op school om zo uw kind én de goede doelen te steunen. Kijk op onze website en die van MHC Glazen Huis voor welke doelen we ons inspannen; de lokale stichting Gelden vûr Helden en een nog nader te bepalen goed doel.

Via de website www.mhcglazenhuis.nl is het mogelijk om naar de radio te luisteren gedurende deze dag. Op deze website is het ook mogelijk om geld voor het goede doel te doneren. U kunt de kerstactie ook volgen via onze social media.

Vuurwerk

Nu we richting kerstvakantie gaan, is er weer meer aandacht voor vuurwerk.
Elk jaar zijn er jongeren die de verleiding niet kunnen weerstaan en vuurwerk kopen en afsteken.

Het Mill Hill College werkt mee aan de campagne om jongeren te waarschuwen dat het bezit van vuurwerk en zeker het afsteken ervan gevaarlijk en verboden is, ongeacht welke categorie vuurwerk het is.

Lees meer…

In deze tijd surveilleert de politie extra in Goirle en rondom de school.
Als leerlingen vuurwerk afsteken, wordt de politie ingelicht.

De politie kan daarop een verbaal maken en mogelijk naar HALT verwijzen voor een HALT-straf.
Vriendelijk verzoek aan de ouder(s)/verzorger(s) om dit thuis met de kinderen te bespreken.

Leerlingen van Mill Hill College dragen zelfgeschreven verhaal of gedicht voor bij Vier de Vrijheid

Op zaterdag 26 oktober jl. vierde Goirle 75 jaar vrijheid. In het Cultureel Centrum Jan van Besouw werd een Vier de vrijheid-diner georganiseerd, waar ook onze school een bijdrage aan heeft geleverd.

Drie leerlingen van het Mill Hill College hebben tijdens het diner een zelfgeschreven verhaal of gedicht met het thema ‘vrijheid’ voorgedragen. Daantje Kocx (b1k) las een dagboekfragment voor van een meisje dat gaat slapen op de dag van de bevrijding, Fleur van Hest (m4b) vertelde het aangrijpende verhaal van haar opa en Jonas de Brouwer (v5a) droeg een gedicht voor over de vrijheid die wij vandaag de dag hebben.

Lees meer…

De leerlingen vonden het superspannend, maar ook erg leuk. Van de mensen van het Jan van Besouw kregen ze veel complimenten, en verschillende mensen waren echt ontroerd door de verhalen van de leerlingen. We zijn ontzettend trots op deze toppers!

Cultuurkaart/CJP-pas

De cultuurkaarten 2019-2020 zijn binnen en zijn via de mentor(en) aan de leerlingen uitgedeeld. Het zijn geen fysieke passen maar digitale CJP-passen. Leerlingen onder de 16 hebben toestemming van de ouder(s)/verzorger(s) nodig om de persoonlijke CJP-pas te activeren (door middel van het invullen van het e-mailadres van een van de ouders). Ouders en leerlingen zijn zelf verantwoordelijk voor het activeren van de persoonlijke cultuurkaartpas.

Lees meer…

Met de cultuurkaart organiseert en betaalt de school, in elk leerjaar, een aantal culturele activiteiten voor de leerlingen. Verder krijgen de leerlingen korting op allerlei culturele evenementen (zoals films, theatervoorstellingen, musicals en concerten), maar ook op (sport)kleding, schoolspulletjes, sieraden, tassen, sneakers, tijdschriften, de trein, cd’s en dvd’s, reizen en allerlei verzekeringen.

Leerlingvolgsysteem (LVS)

Sinds de start van schooljaar 2019-2020 wordt er gewerkt met een nieuw leerlingvolgsysteem. Het doel hiervan is om, naar aanleiding van de gegeven feedback door vakdocenten en mentor, met elkaar in gesprek te gaan over het leerproces van de leerling. Vakdocenten geven (ten minste) vier keer per schooljaar feedback aan de leerling op inzet en capaciteiten, waarop de leerling vervolgens kan reageren. De mentor maakt een korte samenvatting van alle gegeven feedback wat inzichtelijk is voor de leerling, de ouder(s)/verzorger(s) en de vakdocent.

U kunt het LVS als volgt inkijken:

Lees meer…

Als ouder(s)/verzorger(s) heeft u een eigen inlog voor de website van het Mill Hill College:

  1. Klik op het sleuteltje rechtsboven op de pagina:

 

 

 

 

  1. Klik op ‘LVS’:

 

 

 

 

  1. Klik op ‘Ouder’. Vervolgens kunt u inloggen en de gegevens bekijken:

 

 

 

 

Mill Hill College

Versterk Je Wereld

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.