Mail Hill nummer 4

Informatie uit Je Wereld

Voorwoord

Beste ouders/verzorgers,

In de vorige Mail Hill kon ik u de naam van de nieuwe rector nog niet melden. Nu kan ik dat wel. Zoals u wellicht al uit de krant hebt kunnen vernemen, zal Ard van Aken per 1 april a.s. beginnen als rector van het Mill Hill College. Ard is op dit moment vestigingsdirecteur van het d’Oultremontcollege in Drunen (ook een OMO-school). We zijn blij dat de vacature hiermee is ingevuld en we zijn ervan overtuigd dat Ard op uitstekende wijze de school zal gaan leiden. In de Mail Hill editie van mei 2020 zal hij zich ongetwijfeld persoonlijk voorstellen.

Wat betreft de landelijke staking van donderdag 30 en vrijdag 31 januari aanstaande kan ik u meedelen dat het officiële standpunt van de raad van bestuur van OMO als volgt luidt: De staking is bedoeld om het kabinetsbeleid te beïnvloeden. De vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft begrip voor het doel van de actie maar neemt het standpunt in dat de keuze voor een staking de verantwoordelijkheid van de bonden is. De lessen zullen daarom op beide dagen gewoon doorgaan. Maar aangezien staking een recht en persoonlijke keuze van een individuele docent is, kan het zijn dat een enkele les komt te vervallen. In dat geval zullen wij er alles aan doen om via roosterwijzigingen de eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken.

Wim Smits
Waarnemend rector

Open Dag

Op zondag 16 februari 2020 vindt onze open dag plaats van 11.00 tot 15.00 uur.
Omdat we dan veel bezoekers verwachten, vragen wij de leerlingen om alleen te komen als ze een taak tijdens de open dag hebben.
Leerlingen zijn dus van harte welkom om aan te melden en te komen helpen; we kunnen veel hulp gebruiken! Inmiddels hebben zich voldoende brugklasleerlingen aangemeld. We zijn nog op zoek naar leerlingen van klas 2 tot en met 6. Voor de leerlingen van de 4e klas is het mogelijk om de ingezette uren mee te laten tellen voor de maatschappelijke stage.

Meld je aan bij mevrouw Peek-Warnars.

Mill Hill College presenteert: UnPlugged #5

Na de succesvolle edities van de afgelopen jaren, komt er ook dit jaar een vervolg op UnPlugged, hét muzikale podium van het Mill Hill College. Met een nieuw thema, ‘Radio UnPlugged’, bieden we leerlingen een podium om hun theatrale en muzikale kunsten te tonen.

UnPlugged is een muziekshow met optredens van leerlingen en docenten van het Mill Hill College. Er zal op deze avond van alles te horen en te zien zijn: van mooi gezongen ballads tot originele rap en van klassieke muziek tot mooie dans-choreo’s. Het programma is bijzonder gevarieerd en kwalitatief van hoogstaand niveau, zodat iedereen van deze avond zal genieten.

Unplugged vindt plaats op donderdag 6 februari 2020 in de bijzondere ambiance van de kapel van Cultureel Centrum Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1 te Goirle. De voorstelling start om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.45 uur geopend.

Kaartjes voor de voorstelling zijn te koop tijdens de kleine pauzes op het Mill Hill College (10.10 en 11.00 uur), bij het verkooppunt bij de loge. Als er nog kaartjes over zijn, worden deze voor aanvang van het concert verkocht, maar… op is op! De kaartjes kosten € 5,00 per stuk.

Wij nodigen via deze weg alle ouders/verzorgers, opa’s en oma’s, broers en zussen, neven en nichten, vriendjes en vriendinnen, buurmannen en –vrouwen van onze leerlingen uit om van deze bijzonder avond te komen genieten!

Succesvolle kerstactie

Op donderdag 19 december stond het Mill Hill College op zijn kop: naast het Glazen Huis in het Atrium werden er, door de hele school, maar liefst 45 acties georganiseerd. Van gameroom tot escaperoom, verkoop van cupcakes tot zeepjes, zelfs een loterij en non-stop sporten. Geen inspanning was te veel om geld in te zamelen voor de goede doelen:
Stichting Gelden vûr Helden en Stichting Vrienden van Traverse. De opbrengst van de actie was € 4.661,21. Een mooi bedrag dat over deze twee stichtingen wordt verdeeld. Afgelopen week is de cheque symbolisch overhandigd aan Bob Mijling van Gelden vûr Helden en Jacqueline de Bruijn van Vrienden van Traverse.
Lees meer…

Gelden vûr Helden loste onze actie op donderdagavond af met hun eigen festiviteiten op het Kloosterplein in Goirle. Zij schenken de opbrengst dit jaar aan Stichting Jong/Jongerencentrum Mainframe. Stichting Jong levert een bijdrage aan een gezond, veilig en positief opgroei- en opvoedklimaat voor alle jongeren in de gemeente Goirle.

Stichting Vrienden van Traverse geeft mensen in de opvang een extra steuntje in de rug. Voor het geld dat zij van ons ontvangen hebben zij al een mooie bestemming gevonden. Het gedoneerde geld zal worden besteed aan de kinderen en jongeren die in de opvang terecht zijn gekomen. Voor een nieuwe locatie van de crisisopvang, die in juni zal openen, wordt een spelcomputer met toebehoren aangeschaft. Van de rest van het geld kunnen jongeren in groepjes uitstapjes maken die anders niet mogelijk zouden zijn zoals een bezoekje aan de bioscoop, een dagje naar de Beekse Bergen of de Efteling. Zoals Jacqueline bij de overhandiging van de cheque mooi zei: “dan kunnen zij na de vakantie ook een keer over een leuke ervaring vertellen als ze weer op hun school komen.”

Namens de goede doelen hartelijk dank aan alle collega’s en natuurlijk alle leerlingen die, groot of klein, hebben bijgedragen aan deze mooie opbrengst!

Leerlingvolgsysteem (LVS)

Sinds dit schooljaar werken we met een eigen LVS. U kunt via dit systeem aan de hand van duimpjes en opmerkingen van docenten volgen hoe het tijdens de lessen met uw zoon/dochter gaat.

De schakelweek is weer achter de rug. Wellicht een moment om samen met uw zoon/dochter in het LVS te kijken wat er door docenten in is gezet en hierover in gesprek te gaan. Uw zoon/dochter kan via dit systeem ook reageren op wat de docent heeft geschreven. Uiteraard kan hij/zij ook met de docent in gesprek gaan.

Vakantieplanning schooljaar 2020-2021

Herfstvakantie              17 oktober 2020 tot en met 25 oktober 2020

Kerstvakantie                19 december 2020 tot en met 3 januari 2021

Voorjaarsvakantie         13 februari 2021 tot en met 21 februari 2021

Paasweekend               3 april 2021 tot en met 5 april 2021

Koningsdag                  27 april 2021

Meivakantie                  1 mei 2021 tot en met 16 mei 2021

Pinksteren                    22 mei 2021 tot en met 24 mei 2021

Zomervakantie              24 juli 2021 tot en met 5 september 2021

Rapportage over het vak LO

In de week van 3 februari aanstaande ontvangen alle leerlingen per e-mail een “studentenrapport” voor het vak LO van het eerste halve schooljaar. De behaalde scores van uw zoon of dochter zijn hierin te zien.

We nodigen u uit om bij uw zoon of dochter navraag te doen en deze beoordelingen te bekijken.

Sportieve groet!
Sectie LO

Gevonden voorwerpen
Het komt nogal eens voor dat leerlingen iets (uit het oog) verliezen. Denkt u dan vooral aan sleutels, mobieltjes, horloges, sieraden en (sport)kleding.

Over het algemeen komen ze dezelfde dag nog bij de loge vragen of het verloren object al daar gebracht is. Tot hun grote opluchting is dat doorgaans ook het geval.

Toch stapelt het aantal gevonden voorwerpen zich momenteel weer op, met name veel (fiets)sleutels.

Bij deze daarom het verzoek uw kind(eren) erop te wijzen bij verlies gewoon even navraag te doen bij de loge.

Mill Hill College

Versterk Je Wereld

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.