Wat een leerling wil weten

Hoe weet ik of Team-X bij mij past?

Bij Team-X zijn we op zoek naar leerlingen die graag zelf op onderzoek uit willen gaan. Daarnaast sta je open voor feedback en wil je jezelf graag verbeteren. Je bent goed in samenwerken, maar als het moet, kun je ook goed in je eentje aan de slag.
Natuurlijk ben je ook op school om nieuwe dingen te leren. Dat betekent dat je de bovenstaande zaken echt nog niet perfect hoeft te beheersen!
Wil je ervaren hoe het is om in Team-X te zitten? Geef je dan op voor de themamiddag. Tijdens deze themamiddag krijg je een goede indruk van hoe werken in Team-X eruitziet.

 

 

Wat een leerling wil weten

Moet ik in Team-X huiswerk maken?

Ja, ook in Team-X maak je huiswerk. Je krijgt huiswerk voor de losse vakken, maar ook voor HHH-opdrachten zul je soms thuis moeten werken. Je kunt er ook altijd voor kiezen om na de laatste les op school te blijven werken. Handig als je bijvoorbeeld met een klasgenoot moet samenwerken.

 

Wat een leerling wil weten

Doen we ook dingen met leerlingen van andere klassen?

Zeker! Team-X is een onderdeel van het Mill Hill College. Dat betekent bijvoorbeeld dat je tegelijk pauzeert met de andere onderbouwleerlingen. Tijdens de activiteitenweken ga je op pad met andere leerlingen van hetzelfde leerjaar.
Wat een leerling wil weten

Hoeveel jaar zit ik in Team-X?

Je zit de eerste drie jaar in Team-X. Dat betekent dat je na de derde klas doorstroomt naar het reguliere onderwijs. In klas 3 krijg je een advies (mavo, havo of vwo) en kies je een vakkenpakket.
Wat een leerling wil weten

Welke vakken krijg ik allemaal?

In klas 1 worden de vakken Nederlands, Engels, wiskunde, Frans, Duits als los vak aangeboden. De vakken aardrijkskunde, geschiedenis, biologie, natuurkunde, scheikunde, levensbeschouwing en economie komen terug in de opdrachten van de thema’s. De vakken verzorging, techniek en beeldende vorming komen terug als een aantal doedagen of lesblokken.