Mail Hill nummer 4

Informatie uit Je Wereld

Column van de rector

Beste Ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen,

De rector schrijft tien keer per jaar een column in plaats van een voorwoord voor deze nieuwsbrief: ‘De rector spreekt’. Geschreven om aan te zetten tot nadenken of om te prikkelen. Soms deelt de rector zijn eigen mening, maar soms ook niet.

Column januari 2022: Nieuwe jas

Ongeveer een jaar geleden heb ik een nieuwe woning gekocht. Een huis met monumentale status uit de jaren 30. Gelukkig werd de woning goed onderhouden en was er alleen een update nodig, aangezien ik nou niet direct geboren ben met twee rechterhanden. Al moet ik wel zeggen dat als je eenmaal zelf aan de slag gaat, je ook snel handiger wordt.

Was ik ontevreden met mijn oude huis? Nee, helemaal niet. Het was een keurige twee-onder-een-kap met een tuintje in een rustige wijk nabij een school. Maar soms heb je behoefte aan een nieuwe jas, zelfs als je oude jas nog best een paar jaartjes meegaat.

Lees meer…

Je hoeft niet ontevreden te zijn over het nu, om te verlangen naar morgen. Eigenlijk is het beter om niet te wachten tot je ontevreden bent, omdat je dan feitelijk te laat aan een nieuw avontuur begint.

Ook het Mill Hill College zit in best een prima huis. Een school in een groene omgeving, grotendeels gelijkvloers en met ruime gangen. Nieuwe leerlingen vinden ons gebouw altijd fijn en kiezen daarom ook vaak voor het Mill Hill. En toch gaan we aan een nieuw avontuur beginnen. Immers, het onderwijs van de toekomst gaat dingen van ons vragen waar ons huidige gebouw niet aan kan voldoen. En dan heb ik het nog niet over energiezuinigheid en gebruik van duurzame materialen.

Eind 2025 hopen wij een nieuw gebouw, niet ver van onze huidige school, te betrekken. Een gebouw dat weer voor minimaal veertig jaar meekan en voldoet aan de nieuwste milieunormen. Een gebouw dat open en groen is en dat ingericht wordt op ontmoeten, ontdekken en ondernemen. Met lokalen waar je niet per definitie meer in een busopstelling zit en waar ruimte is voor welke werkvorm dan ook. En, niet te vergeten, een plek waar het fijn leren en werken is. Kortom, een plek waar je graag wil zijn.

Tot 2025 zijn er best nog wel beren op de weg. Bouwen in Nederland blijft een risicovolle en kostbare onderneming, zeker in een periode van inflatie waarbij de prijzen van grondstoffen en de lonen stijgen. Daarnaast is ons gebouw nu een passende jas, in het groen en met veel ruimte. We zullen ons uiterste best gaan doen om die laagdrempelige sfeer ook in de nieuwe school te realiseren. Maar gelukkig maakt een nieuwbouwproject ook energie los en geeft het kansen. Zeker als je volledig nieuw mag bouwen en niet twee jaar op een bouwplaats les moet geven. Voor mavo-leerlingen is dat namelijk al de helft van hun tijd op onze school.

Hoe de nieuwe school er uit moet komen te zien, wordt niet alleen bepaald door ons, de medewerkers. Ook leerlingen mogen gaan meedenken hierover. Wat voor hen werkt en wat niet, hoe zij om willen gaan met ICT, wat gezellig is en wat niet en hoe je een omgeving creëert die stimuleert en uitdaagt. Niets is verrassender dan met leerlingen over hun schoolgebouw praten. Al zit je vijf dagen per week in hetzelfde gebouw, de praktijk leert dat ze hun omgeving heel anders zien en ervaren dan wij, de medewerkers. En dat is maar goed ook, want ze zullen nog vaak in hun leven een nieuwe jas aan moeten trekken.

In juli hopen wij de eerste plannen voor het nieuwe schoolgebouw te kunnen presenteren. Dat wordt hard werken om dit voor elkaar te krijgen, maar dat gaat lukken. En tot 2025 blijven we er natuurlijk voor zorgen dat ons huidige gebouw mooi, veilig en schoon is. Daar hebben onze leerlingen en onze medewerkers recht op.

 

 

Open Dag 13 februari 2022

Op zondag 13 februari 2022 vindt de Open Dag plaats! Op dit moment is nog niet zeker of de Open Dag fysiek of online plaats gaat vinden. Het is afhankelijk van de richtlijnen die dan gelden.

Op de homepage van onze website staat de meest actuele berichtgeving hierover.

 

Ziekmelden per 1 februari in Magister

In deze tijd van vele ziekmeldingen vragen wij uw medewerking om het ziekteverzuim zo snel mogelijk inzichtelijk te krijgen.

Met ingang van 1 februari 2022 stappen wij over naar ziekmelden in Magister in plaats van het ziekmelden via de website van de school.

U dient daarvoor de volgende stappen te zetten:

  1. Open uw Magister app op de telefoon of computer.
  2. Klik op afwezigheid.
  3. Klik rechts onderin op het woord ‘melden’ .
  4. Selecteer de dag.
  5. U kunt uw kind alleen voor vandaag en/of morgen ziek melden.
  6. U kunt hier eventueel een opmerking over de ziekmelding toevoegen.
  7. U klikt daarna op melden (rechts boven).
  8. Er wordt u gevraagd om een bevestiging.
  9. U ziet de ziekmelding direct in het afwezigheidsoverzicht van uw kind.

In deze handleiding vindt u de stappen met begeleidende afbeeldingen (bijlage).

N.B.1 Als uw kind na de 2 gemelde dagen nog ziek is, dan dient u deze ziekmelding te herhalen.
N.B. 2 Verlofaanvragen blijven verlopen via de website van de school.

Cultuurkaart 2022

Afgelopen november zijn de uitnodigingen aan leerlingen om de Culturele Jongeren Pas (CJP) 2022 te activeren verzonden.

Voor de leerlingen houdt dat in dat vanuit het scholenportal van het CJP, per e-mail, een uitnodiging naar alle leerlingen is gestuurd waarin staat aangegeven hoe zij hun CJP kunnen activeren. Helaas komt bij veel leerlingen de uitnodiging in de spam terecht. Daarom wordt a.s. woensdag 19 januari 2022 nogmaals de uitnodiging verstuurd.

We vragen u te stimuleren dat uw zoon/dochter de CJP online activeert.

Oproep vanuit de MR

Er zijn per direct vacatures voor de MR. Gaat het Mill Hill je aan je hart, wil je op de hoogte zijn van de ontwikkelingen en namens de leerlingen de school vertegenwoordigen, dan kun je je kandidaat stellen. Indien er meerdere kandidaten zijn zullen er verkiezingen georganiseerd worden.

Wat houdt zitting nemen in de MR in:
–    bespreken van beleidszaken binnen het Mill Hill College;
–   bijwonen van 6 tot 8 vergaderingen (‘s avonds) op jaarbasis;
–   het voorbereiden van de stukken.

Voor leerlingen hebben we op het moment twee vacatures.

Kandidaatstellen kan tot en met vrijdag 28 januari 2022,
12.00 uur.

Ben je geïnteresseerd? Stuur mij dan zo snel mogelijk een mail: eschets@millhillcollege.nl

Esther Schets,
secretaris MR

Kerstactie Quiet wederom groot succes

Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste leerlingen,

Ook dit jaar was de kerstactie een groot succes! Het is ons gelukt 205 kerstpakketten in te zamelen. Daarvan zijn er 130 naar Quiet Tilburg gegaan en 75 naar Quiet Hilvarenbeek. Wij hebben intussen hartverwarmende reacties gehad van de mensen die een pakket mochten ontvangen. Wij danken nogmaals alle ouders, leerlingen en alle betrokken collega’s en donateurs voor hun bijdragen in welke vorm dan ook!

Hopelijk kunnen we volgend schooljaar weer een dergelijke mooie kerstactie organiseren voor het goede doel.

Fietsen aan de ketting

Voor de kerstvakantie hebben we al geconstateerd dat er veel fietsen ‘verkeerd’ gestald worden. D.w.z. niet in de vakken, bij de poort aan de Venneweg, of bij de bezoekersstalling. Dit is niet de bedoeling en we zullen hier ook strenger op controleren. Fietsen die verkeerd staan, zullen aan de ketting gaan. Daarnaast word je ingezet voor een corvée van 30 minuten.

Zorg er dus voor dat je je fiets goed stalt, dan voorkom je een corveébeurt van 30 minuten!

 

Team facilitair

Versterk Je Wereld