Skip to main content
ICT: storingen & meldingen

* 20-09-2023: Handtekeningengenerator zit nog een 'bug' in. Wordt aan gewerkt. Opgelost.

ICT: Media bestanden
19-09-2023
Een openstaand puntje na het overstappen op laptops, was het gebruik van de media bestanden. Daar is nu het volgende voor bedacht: wil je films afspelen dan kan je gebruik maken van deze link (of site -> medewerker -> ICT -> Media).

Wil je bestanden toevoegen, bewerken etc. dan moet dat via de ‘Drive client’ (je kunt daarin de map ‘media’ toevoegen als aparte optie).

Nadeel van de genoemde link is dat deze niet werkt voor complete DVD’s; alleen voor MP4 bestanden. De ICT afdeling zal komende periode zoveel mogelijk DVD’s om gaan zetten naar MP4 bestanden. Wil je dat we dat voor jouw vak/sectie doen; maak een helpdeskcall aan voor ’04 ICT: media & av’. Geef aan welke DVD je omgezet wil hebben en of deze ondertiteld moet zijn etc.


ICT: Handtekening in Outlook
18-09-2023
Ik heb een tooltje geschreven waarmee je semi-automatisch een aan de huisstijl aangepaste handtekening kunt aanmaken voor onder je e-mails. De gegenereerde handtekening kun je zelf in Outlook of de webmail (laten) toevoegen aan je e-mails.


ICT: Teams
18-09-2023
Je hebt waarschijnlijk een ‘uitnodiging’ voor MS Teams voorbij zien komen in de mail. Je kan dit nog even negeren; we zijn wat dingetjes aan het testen.


ICT: Toetsomgeving *belangrijke mededeling*
07-09-2023

Door de naamswijziging van de lesgroepen in Zermelo en Magister (vb. v4ec1 is geworden v4.ec1), wijzigen ook de namen van de ‘cohorten’ binnen Moodle en de toetsomgeving. Je moet dus, met name in de toetsomgeving, controleren of de toegangsrechten voor de toetsaccounts van de leerlingen nog op de juist wijze ingesteld staan.


ICT: Moodle Thema Kiezer
05-09-2023
Je kan in Moodle nu kiezen voor de oude of de nieuwe vormgeving. Dit omdat de oude vormgeving in sommige gevallen prettiger werkt (op een mobiele telefoon). De optie vindt je rechts op het scherm van de Moodle startpagina.


ICT: Menutopic format voor cursus in Moodle
29-08-2023
Na een flinke update afgelopen zomer blijkt de plugin die deze indeling van je cursus mogelijk maakt, niet meer te werken. Ik heb deze dus moeten verwijderen. Cursussen die gebruik maakten van dit format, zijn automatisch omgezet naar het ‘Weekly format’. Controleer even of je je cursus misschien wat verder moet aanpassen na deze wijziging.


ICT: Automatische handtekening in Outlook
25-08-2023
Vanaf heden is deze functionaliteit uitgeschakeld. Dit is met de ingebruikname van laptops voor medewerkers niet meer praktisch uitvoerbaar. Je kan zelf een handtekening aanmaken in Outlook (of je webmail).


ICT: Bestandslocaties gewijzigd op het netwerk
07-07-2023
We zijn wat bestanden aan het verschuiven naar andere servers, oa bestanden die op je bureaublad staan. Mis je bestanden, start de pc opnieuw op. Het kan enige tijd duren na het aanmelden voor de bestanden zichtbaar worden (éénmalig).


ICT: Downloaden PDF’s website
29-06-2023
Door iets te strikte beveiliging was het niet meer mogelijk PDF bestanden op de website te downloaden of te printen. Inmiddels kan dat weer; je kan het bestand downloaden, opslaan (en eventueel printen).


ICT: Laptops MW update
20-06-2023
Op verzoek schakelen we in de omgeving ‘Extern’ ‘Windows Hello’ in. Dan kun je aanmelden via gezichtsherkenning of een pincode. De optie ‘gezichtsherkenning’ is facultatief, de optie ‘pincode’ is verplicht. We schakelen dit maandagochtend 26 juni in, je laptop komt zelf met een wizard om dit te configureren.


ICT: Moodle update
13-06-2023
Met een aantal mensen hebben we de afgelopen maanden bekeken hoe we Moodle een nodige ‘push’ in de organisatie kunnen geven. Een van de uitkomsten was dat een andere basisstructuur nodig was en een opgefriste vormgeving. Deze zijn beide al zichtbaar in de huidige omgeving (de vormgeving vergt nog wat kleine aanpassingen, oa voor gebruik op telefoons). Daarvoor kun je deze url gebruiken: https://moodle.millhillcollege.nl/?theme=adaptable
Zoals je ziet wordt de structuur platter en overzichtelijker:  ‘Leerjaar -> Vak’ ipv ‘Faculteit -> vak -> leerjaar’. Dit betekent wel dat je zelf cursussen moet gaan verplaatsen in de Moodle structuur. Dit is een eenvoudig proces binnen Moodle. De uitleg staat hier.
We verwachten dat je de verplaatsingen in de periode van 1 juli tot einde schooljaar uitvoert. Met ingang van het nieuwe schooljaar wordt de nieuwe vormgeving de standaard; de oude menustructuur verdwijnt dan. Ik zorg dat de nieuwe menustructuur de ‘hoofd’ structuur wordt. Niet verplaatste cursussen worden met ingang van 1 september gearchiveerd.
Komend schooljaar gaan we ook aan de slag met richtlijnen voor gebruik en Moodle kennisoverdracht tussen collega’s. Voor vragen hieromtrent kun je terecht bij Moodle vaardige collega’s in je sectie, vervolgens bij BON of HAS of bij ICT.


ICT: jaarprogramma in Outlook
17-05-2023
Je kan het jaarprogramma toevoegen aan Outlook (of bekijken in je webmail). Uitleg.


ICT: account gehackt?
05-04-2023
Check of de FBI denkt dat je account gehackt is.


ICT: beamers draadloos
29-03-2023
In de volgende ruimtes zijn de beamers inmiddels draadloos benaderbaar: Agora, Atrium, Collegezaal, lokaal 7 en lokaal 8. Je kan deze beamer verbinden met de PC (of je laptop) via de toetsencombinatie ‘Windows toets + K’ (in alle overige gevallen – bedrade beamers – gebruik je ‘Windows toets + P’). Meer uitleg.