GESCHIEDENIS

Heden en verleden van Je Wereld

Het Mill Hill College bestaat inmiddels 60 jaar. Er zijn ondertussen al de nodige generaties leerlingen bij ons afgestudeerd.

De Mill Hill Fathers zijn wereldgeestelijken die zich verenigd hebben  in een religieuze  gemeenschap. Vroeger hielden de “Fathers van Mill Hill” zich voornamelijk bezig met missionair en ontwikkelingswerk in derdewereldlanden. Zij hadden in Nederland een aantal opleidingsplaatsen: Roosendaal, Tilburg, Hoorn en Haelen. Tegenwoordig zijn de “Fathers van Mill-Hill” grotendeels werkzaam met inlandse priesters.

In de geschiedenis van de school zijn we twee maal gefuseerd; in 1989 met mavo St. Jan in Goirle en in 1997 met de St. Jozef mavo in Hilvarenbeek. Hierdoor hebben we het onderwijspakket van havo en vwo uitgebreid met mavo. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in goede huisvesting en in een prettige schoolomgeving. Zo beschikken we over een modern open leercentrum (Agora) en een goed uitgeruste mediatheek om onderwijsvernieuwingen te ondersteunen. Leerlingen kunnen hier een laptop lenen en in fluisteroverleg samenwerken of in stilte studeren.

Mill Hill College

Versterk Je Wereld