LOB (vwo)

Keuzes in Je Wereld

Dan zit je vol vragen. Hier vind je antwoord op bijna alles. Ook handig voor je ouders!

Algemene informatie

De lob-coördinator en de mentor kunnen je helpen bij het maken van een aantal belangrijke keuzes voor vakken, opleidingen en beroepen.
In de mentorlessen wordt aandacht besteed aan het maken van deze keuzes. Voor hulp en vragen kun je mailen naar lob@millhillcollege.nl of binnenlopen bij lob (kamer 32 in de mediatheek) voor een afspraak.

Wil je meer weten over de profielen en de daarbij horende vakken?
Het profielkeuzeformulier atheneum.
Het profielkeuzeformulier gymnasium.

Informatie speciaal voor vwo-onderbouwleerlingen

Als je een profiel gaat kiezen met keuzevakken, dan is het wel handig om eens vooruit te denken over wat je na het Mill Hill zou willen gaan doen. Wat voor soort beroep zou je willen uitoefenen later, wat voor type baan lijkt je leuk, of wil je misschien voor jezelf beginnen?

Hieronder vind je twee documenten: een beknopt document met verschillende sectoren en profielen, en een heel uitgebreid document met sectoren, opleidingen en profielen.

Informatie speciaal voor vwo-bovenbouwleerlingen

Als je niet weet wat je na het Mill Hill zult gaan doen, dan zou je eens per sector kunnen gaan onderzoeken of er een studierichting bij is die jou bevalt en die aansluit op jouw profiel. Hieronder vind je twee handige documenten om je daarbij te helpen.

Vanwege de corona maatregelen zijn er dit jaar bijna geen fysieke open dagen of meeloopdagen. Toch kun je aan voldoende informatie komen: bijna alle vervolgopleidingen hebben heel veel informatie online gezet. Ga eens kijken op de websites, je kunt filmpjes bekijken, webinars en online open dagen volgen, en zelfs gesprekken aanvragen.

Hieronder vind je twee documenten: een met de webadressen van alle HBO scholen, en een met de webadressen van alle Universiteiten.

Wil je zo’n online sessie volgen, maar valt het onder schooltijd? Vraag dan verlof aan en lever een volledig ingevuld LOB formulier in bij de loge. Het oranje LOB formulier vind je in de lob hoek, mediatheek, in de standaard op de kast. Of download het hier.

Als je verlof aan wil vragen voor een fysieke open dag, meeloopdag, intake etc. regel je dit verlof via het lob-formulier. Dit oranje formulier is te vinden in de lob-hoek achterin de mediatheek, maar dit kun je ook hier downloaden en uitprinten.
Dit formulier dien je volledig in te vullen en te laten ondertekenen door je ouder(s)/verzorger(s) en je mentor. Daarna regel je het verlof zelf bij de loge.

lob-coördinator e-mail
de heer J-P. de Bont jdebont@millhillcollege.nl

Mill Hill College

Versterk Je Wereld