Het Mill Hill College ondersteunt Quiet al jarenlang. Afgelopen december nog werden er maar liefst 205 royale eindejaarspakketten met duurzame verwennerijen samengesteld en geschonken aan Quiet Tilburg en Quiet Hilvarenbeek. Ook draagt het Mill Hill College graag bij aan de bewustwording rond armoede.

In het jaarprogramma van het Mill Hill College wordt ieder jaar tijd ingeroosterd om aandacht te besteden aan wat er gebeurt in de samenleving. Het is vaste prik dat Ralf Embrechts, mede-oprichter en ambassadeur van Quiet, dan een vurig betoog komt houden. Deze keer deed hij dat samen met Quiet-member én vrijwilliger Hanny Heuvelink.

Het gehoor bestond uit leerlingen van Team-X.

De gastles bestond uit drie onderdelen: wat armoede is en met iemand doet, het persoonlijke verhaal van Hanny en tot slot wat er allemaal gebeurt in een Quiet Community en hoe iedereen kan bijdragen aan de verzachting.

Die boodschap werd heel goed begrepen. Ralf Embrechts: “De leerlingen van Team-X waren zo betrokken dat ze geld bij elkaar gelegd hebben om een aantal Quiet-members een verzorgd avondje uit in de bioscoop te gunnen, compleet met popcorn en cola. Hoe mooi is dat!”

Van beide kanten is de wens dit nog lang samen vol te houden.

Geraakt tot actie
Ralf Embrechts: “Ik mag graag en veel lezingen in den lande geven, maar een gastles op deze school blijft altijd speciaal. De leerlingen en docenten zijn heel betrokken, zijn onder de indruk van onze verhalen en nog mooier, ze komen zelf in actie. En de immer hulpvaardige Frans van Helvert staat klaar om te zorgen dat de techniek het goed doet. Je ziet aan de leerlingen dat ze deze gastles in hun oren knopen, in de hoop dat ze zelf nooit in armoede terecht komen.”

Hanny Heuvelink stond voor het eerst voor de klas. Samen met Ralf, de docenten Maritza Smulders, Monique Kleijn en coach Chaira Koerse had ze de les voorbereid. Ze vertelde haar levensverhaal, met armoede als rode draad. Ook Hanny was enthousiast over de respons die ze kreeg.

“Ik vertel heel open en eerlijk hoe mijn leven gelopen is en wat armoede met mij deed; je ziet dat dat leerlingen raakt. Ze stelden erg goede vragen, dat raakte mij dan weer. Ik voel mij een rijk mens dat ik zo voor bewustwording kan zorgen, dat kan niet vroeg genoeg beginnen.”

 

 

Administratie