De opbrengst van het Glazen Huis was    €4661,21 en zal gaan naar: Gelden vûr Helden (GVH) en stichting Vrienden van Traverse. Lees meer over deze goede doelen.

 

Gelden vûr Helden (GVH) is een stichting die elk jaar een doel kiest om zich aan te verbinden. Het bestuur bestaat uit ondernemers uit de gemeente Goirle. Zij worden ondersteund door een aantal enthousiaste commissieleden en zetten zich allemaal belangeloos in voor het goede doel.
Dit jaar steunt GVH Jongerenwerk Mainframe/Stichting Jong: Jongeren zijn de toekomst. Bij Stichting Jong worden zij bijgestaan en begeleid door drie professionele jongerenwerkers die samenwerken met ongeveer 75 vrijwilligers. Die hulp van vrijwilligers is hard nodig om al deze activiteiten te kunnen organiseren. Bovendien is er veel geld nodig om een veilige, gezonde en positieve omgeving te blijven realiseren.

 

 

Stichting Vrienden van Traverse vindt het belangrijk om mensen in de maatschappelijke opvang een steuntje in de rug te geven. Spullen of activiteiten die voor velen vanzelfsprekend zijn, kunnen voor de cliënten van Traverse vaak van grote betekenis zijn. Even uit de ellende ontsnappen, even de problemen vergeten en gewoon weer kunnen lachen. Stichting Vrienden van Traverse laat wensen van mensen in de opvang in vervulling gaan. Soms is dit een individuele wens en soms een wens voor een groep cliënten. We zien dat er helaas steeds meer kinderen zijn die noodgedwongen in de opvang wonen. Stichting Vrienden van Traverse maakt zich hard voor deze kinderen. Met activiteiten voor kinderen en het vervullen van hun wensen kunnen we hen laten ervaren dat ze niet anders zijn dan andere kinderen. Dat zij ook talenten hebben en gezien worden.