Er bestaan computers die zelf kunnen denken.

Betekent dat mensen dat dan ooit niet meer hoeven?

Er zijn rijke en arme mensen op de wereld.

Wat als we alles op één hoop gooien en opnieuw verdelen?

De wereld zal ooit onbewoonbaar zijn.

Welke planeet is dan geschikt voor de mens?

Mill Hill College de school voor jou?

Kies Je Wereld

We hebben een aantal veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Zo zie je supersnel of jij een Mill Hiller bent! Ook handig voor je ouders.

Vraag en antwoord

Wat een leerling wil weten

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan huiswerk?

Ongeveer een uur per dag. Dat mag je op school doen of gewoon lekker thuis. De ene periode is drukker dan de andere. Soms komen er veel toetsen aan, dan zal je flink in de boeken moeten duiken, gelukkig weet je al vanaf het begin van het jaar wanneer dit precies is.

Wat een leerling wil weten

Mijn advies is mavo, kan ik alsnog naar de havo? Mijn advies is havo, kan ik alsnog naar het vwo?

Grote kans dat je alsnog doorstroomt naar een hoger niveau! Onderstaande tabel laat zien hoe de doorstroom vorig schooljaar was:

Wat een leerling wil weten

Kan ik in groep 7/8 al een keer op bezoek komen op het Mill Hill College?

Er worden naast drie themamiddagen voor kinderen van groep 8 ook twee themamiddagen georganiseerd voor kinderen van groep 7.

Team-X

Team-X staat voor contextrijke en een meer natuurlijke manier van leren waarbij leerlingen op eigen tempo kennis en vaardigheden leren in relatie tot de omgeving en niet in losse vakken. In het thematisch projectonderwijs van Team-X staan de leerling en zijn talenten centraal. Er wordt in de eerste twee leerjaren niet gekeken naar de klassieke mavo-, havo- en vwo-verdeling.

Open dag Mill Hill College

Op zondag 24 februari 2019 is de open dag. Van 11.00-15.00 uur is het Mill Hill College open voor leerlingen van groep 7/8 en hun ouder(s)/verzorger(s).