Goirle staat straks bol van de Young Impact ‘challenges’.

Op 29 oktober 2019 nemen leerlingen van Team-X van het Mill Hill College het heft in eigen handen. Zij gaan hun eigen sterke punten inzetten om problemen aan te pakken die ze zien in hun omgeving. Ze worden daarbij geholpen door Young Impact, een initiatief dat jongeren stimuleert om talenten te ontwikkelen en daarmee in actie te komen voor iets wat zij belangrijk vinden.

Deze acties worden ‘challenges’ genoemd en daarmee willen de leerlingen een directe positieve invloed hebben op een ander. Denk bijvoorbeeld aan een high-tea voor eenzame ouderen, een sporttoernooi voor kansarme kinderen of een opruimactie in de stad. Leerlingen bedenken zelf een ‘challenge’ die bij hen past en waarmee zij invloed kunnen uitoefenen op hun eigen omgeving.

Alle jongeren die met Young Impact in actie komen, verdienen een ticket voor Young Impact Day bij Jaarbeurs Utrecht. Op deze nieuwe nationale actiedag komen duizenden jongeren in actie voor iets wat zij belangrijk vinden. Jaarbeurs Utrecht is op deze dag het epicentrum met veel mega-challenges, workshops, lezingen en hier vindt ook de spectaculaire eindshow plaats. Afgelopen jaar stonden bijvoorbeeld Boef, Teske de Schepper, Rico Verhoeven en Broederliefde op het podium. Young Impact Day vindt plaats op vrijdag 5 juni 2020.

Leerlingen van het Mill Hill college hebben vier jaar geleden voor het eerst deelgenomen aan dit initiatief dat door de jaren heen al vele mooie acties heeft opgeleverd.