Ik zou heel graag archeoloog worden.

Maar is er over 20 jaar nog wel iets te op te graven?

Er zijn auto’s die kunnen rijden op zonne-energie.

Hoe lang blijven we de wereld dan nog vervuilen?

Het Chinese alfabet kent ruim duizend tekens.

Hoe ziet een Chinees toetsenbord er dan uit?

Jaarplanning.

Kansen grijpen, leren, kleuren, ontdekken, verrassen, veroveren, vergroten, begrijpen en verbreden.

De wereld ligt aan je voeten. De tijd is rijp om je kans te grijpen. Leer de de wereld kennen. Kleuren hem in zoals jij denk dat juist is. Ontdek nieuwe plekken. Verras de mensen om je heen en vooral ook jezelf. Verover harten met je enthousiasme. Vergroot je kennis. Creëer eindeloos veel mogelijkheden. Begrijp anderen, maar ben het niet altijd met ze eens. Verbreed je horizon. Begin hier.

Meer dan kennis

Wij zijn een dorpse school met een grenzeloze ambitie. Onze persoonlijke betrokkenheid karakteriseert de sociale werkwijze van de docenten. We bieden onderwijs op afgestemd niveau aan. Dat is een uitgebalanceerde aanpak die zowel uitdaagt, maar ook aansluit bij de manier van leren die bij de leerlingen past. Leren is meer dan alleen kennis opdoen van verschillende vakken. Wij willen leerlingen helpen om zich te ontwikkelen tot mensen die zelfstandig kunnen functioneren in de steeds maar veranderende maatschappij. Verandering is het nieuwe constante. Daar spelen wij als school haarfijn op in.

(derde) Wereldschool

Deelnemen aan onderwijs betekent een actieve houding en een open geest voor de wereld om je heen. De behoefte om de wereld te vergroten, waar mogelijk te verbeteren en je positie te versterken. De drang om van betekenis te zijn, wat inhoudt niet alleen toekijken, maar actief meedoen. Leerlingen op het Mill Hill College willen een verantwoordelijke bijdrage leveren aan de wereld waarin ze wonen. Een wereld die steeds kleiner wordt. We voelen ons alsmaar sterker verbonden met mensen in de derde wereld en willen dit uitdragen. Jaarlijks vindt in september een grootschalige rommelmarkt plaats. De opbrengst gaat naar goede doelen in de derde wereld. Voor de beeldvorming: de opbrengst van afgelopen jaar bedroeg €50.462,82

Altijd in ontwikkeling

Het Mill Hill College bestaat in 2020 alweer 60 jaar. Maar stoffig of versleten zijn we zeker niet. We blijven ons doorontwikkelen in de wereld die net als wij alsmaar in beweging is. We zijn tweemaal gefuseerd; in 1989 met mavo St. Jan in Goirle en in 1997 met de St. Jozef mavo in Hilvarenbeek. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in goede huisvesting en in een prettige schoolomgeving. Dagelijks komen er zo’n 1600 leerlingen vanuit Goirle, Riel, Alphen, Baarle-Nassau, Hilvarenbeek, Diessen, Biest-Houtakker, Esbeek, Tilburg en Poppel naar het Mill-Hillcollege. Dat gaat per fiets, brommer, bus, auto, taxi en ga zo maar even door. Niet gek dat we hele strakke afspraken maken over samen reizen. Veiligheid voorop en gezelligheid als een mooie tweede.

Themamiddagen

Binnenkort zijn er weer themamiddagen voor groep 7 & 8. Wil je erbij zijn? Geef je snel op!

Schrijf je in