Lieke en Ilse maken minderbedeelde jongeren blij met een nieuwe garderobe.

Het dragen van tweedehands kleding krijgt na de zomervakantie een boost in Goirle. Vier vwo-leerlingen van het Mil Hill College gaan tien kansarme jongeren van top tot teen aankleden met vintage kleding. Het budget van 500 euro komt vanuit het project Social Spring van jongerenwerk R-Newt en de gemeente Goirle. Daarnaast worden er nog 12 andere door scholieren bedachte sociale projecten uitgevoerd.

In het Jan van Besouwhuis verzamelden zich vrijdag dertien groepjes scholieren om hun idee te presenteren. Uitgangspunt daarbij was om Goirle leuker, gezelliger en socialer te maken. Twee groepjes kregen een cheque van 500 euro uitgereikt, de overige elf teams mogen ieder met 250 euro aan de slag.

Social Spring geeft Goirle op deze manier een impuls als het gaat om goede doelen. Op onze school vinden we goed burgerschap heel belangrijk. Daar past dit project – waarbij je dus iets doet voor je medemens – heel goed in”, aldus Marleen Nijenhuis die als docent maatschappijleer aan het Mill Hill is verbonden. ,,De begeleiding van het eindtraject vindt plaats vanuit het Maatschappelijke DienstTijd-project Next Up”, vult Jolijn van Riet van R-Newt aan.

Dagje ‘thriften’

Lieke van Baal (16) en Ilse Zoontjens (17) gingen samen met hun klasgenoten Bregje de Berg (18) en Olivier Reinacher (17) met een cheque van 500 euro aan de haal. Hun idee: met tien minderbedeelde jongeren een dagje gaan ‘thriften’. Lieke legt uit wat dat is: ,,Dan gaan we kleding shoppen, maar daarbij gaan we alleen naar winkels waar ze tweedehandskleren verkopen. Voor weinig geld kun je een hele outfit aanschaffen. Dat willen we deze jongeren laten ervaren terwijl wij ze helpen bij de styling. Hopelijk raken zij dan ook enthousiast over deze manier van winkelen.”

Administratie