Aanmelding HAVO-4

Van vmbo g/t of mavo-4 naar havo-4

Als je dit jaar examen mavo of vmbo gemengde/theoretische leerweg doet, moet je je gaan oriënteren op wat je volgend jaar gaat doen. Dit kan een mbo-opleiding zijn, maar je kan ook doorstromen naar de havo.

Voor wie?

Doorstromen naar de havo is vooral interessant als je een studie op hbo-niveau wil gaan doen. Weet je nog niet wat je wil gaan studeren en is de havo vooral een manier om die keuze uit te stellen? Dan is het erg belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je het écht ziet zitten om nog minimaal twee jaar op de middelbare school te zitten. Ook is het dan belangrijk om je meteen in havo-4 te verdiepen in mogelijke vervolgopleidingen.

Er zijn twee opties om toegelaten te worden tot de havo:

Als je door wil stromen naar de havo, dan adviseren we je om met je decaan of lob-coördinator in gesprek te gaan over het profiel en vakkenpakket dat je op de havo wil gaan doen. Het is belangrijk dat het profiel dat je kiest, aansluit bij het vakkenpakket dat je op de mavo / het vmbo hebt gevolgd. Klik hieronder voor de profielen en vakken die op het Mill Hill College worden aangeboden op de havo.

Profielkeuzeformulier havo (pdf)

Als je een dagje mee wilt lopen op de havo, dan kun je hiervoor contact opnemen met de decanen via lob@millhillcollege.nl.

Aanmelden

Als je de keuze voor de havo op het Mill Hill College wilt maken, neem dan contact op met mevrouw Maaike Dingemans (coördinator havo-4) of mevrouw Franca Peek (conrector bovenbouw) om een afspraak te maken:

MDingemans@millhillcollege.nl

FPeek@millhillcollege.nl

Zij nodigen jou dan uit om samen met (een van) je ouders/verzorgers langs te komen voor een intakegesprek.

Vul ter voorbereiding het digitale aanmeldformulier (havo bovenbouw) in en, indien van toepassing, het aanvraagformulier extra ondersteuning. Zorg dat je vóóraf weet welk profiel en vakkenpakket je gaat kiezen.

Als je je later dan 26 maart aanmeldt, dan kom je op een wachtlijst te staan. We weten dan pas aan het einde van het schooljaar of er plaats is.

Wat moet je bij het aanmeldingsgesprek meebrengen:

Bericht toelating

Uiterlijk 19 april ontvang je bericht of je (in afwachting van je diploma) aangenomen bent op havo-4. Zeker als je in 6 vakken examen doet op de mavo of het vmbo, adviseren we je om je óók in te schrijven op het MBO.

Wiskunde

Leerlingen die vanuit de mavo naar de havo gaan hebben vaak een achterstand op het gebied van wiskunde. Daarom bieden wij extra wiskundelessen ter voorbereiding op havo-4 aan. Wij gaan ervanuit dat je hierbij aanwezig bent. Deze extra lessen zullen op verschillende dagen gedurende twee (nader te bepalen) weken in juni plaatsvinden.