Aanmelding VWO-5

Van havo-5 naar vwo-5

Als je dit jaar examen havo doet, moet je je gaan oriënteren op wat je volgend jaar gaat doen. Dit kan een mbo-opleiding of hbo-opleiding zijn, maar je kunt ook doorstromen naar vwo-5.

Voor wie?

Doorstromen naar vwo is vooral interessant als je een studie op wo-niveau wilt gaan doen. Weet je nog niet wat je wil gaan studeren en is het vwo vooral een manier om die keuze uit te stellen? Dan is het erg belangrijk om jezelf de vraag te stellen of je het écht ziet zitten om nog minimaal twee jaar op de middelbare school te zitten. Ook is het dan belangrijk om je meteen in vwo-5 te verdiepen in mogelijke vervolgopleidingen.

Indien je geslaagd bent voor je havo-examen ben je in principe toelaatbaar tot vwo-5.

Als je door wil stromen naar het vwo, dan adviseren we je om met je decaan of lob-coördinator in gesprek te gaan over het profiel en vakkenpakket dat je op het vwo wilt gaan doen. Het is belangrijk dat het profiel dat je kiest, aansluit bij het profiel dat je op de havo hebt gevolgd. Klik hieronder voor de profielen en vakken die op het Mill Hill College worden aangeboden op het vwo. Realiseer je dat je op vwo altijd een moderne vreemde taal moet doen (Frans, Duits of Spaans).

Profielkeuzelijst vwo

Aanmelden

Als je de keuze voor het vwo op het Mill Hill College hebt gemaakt, dan ben je, samen met (een van) je ouder(s)/verzorger(s), van harte welkom op maandag 25 maart of dinsdag 26 maart tijdens de aanmeldingsdagen.

Download ter voorbereiding dit aanmeldformulier en vul het vast zover mogelijk in. in en, indien van toepassing, het aanvraagformulier extra ondersteuning. Zorg dat je vóóraf weet welk profiel en vakkenpakket je gaat kiezen.

Als je je later dan 26 maart aanmeldt, dan kom je op een wachtlijst te staan. We weten dan pas aan het einde van het schooljaar of er plaats is.

Wat moet je bij het aanmeldingsgesprek meebrengen:

Bericht toelating

Uiterlijk 19 april ontvang je bericht of je (in afwachting van je diploma) aangenomen bent op vwo-5.