Interview Astrid

Ik heb lange tijd als communicatieadviseur in het bedrijfsleven gewerkt. Omdat ik merkte dat ik daar te weinig voldoening uit haalde, heb ik ervoor gekozen om de docentenopleiding te gaan doen. Na mijn afstudeerstage op het Mill Hill ben ik hier gebleven. Dat is een heel goede keuze geweest! Inmiddels maak ik als docent Nederlands al een aantal jaar deel uit van een fijne, jonge sectie. Ik merk de meerwaarde die ik heb als zij-instromer: door mijn werkervaring kan ik mijn leerlingen goed vertellen wat er in de maatschappij van hen verwacht wordt.

Mijn werk doet ertoe. Als docent krijg ik de kans iets bij te dragen aan het leven van onze leerlingen. Naast het lesgeven aan deze kinderen, wil ik ook graag mezelf blijven ontwikkelen. Zo heb ik onder andere een training gevolgd om leerlingen met faalangst te begeleiden. Het is fijn dat er naar mijn ambities geluisterd wordt.

Toen ik mijn eerstegraadsdiploma wilde gaan halen, werd er vanuit school goed met mij meegedacht. Zo kon ik al wat lessen in de bovenbouw gaan geven. Het Mill Hill is een fijne plek waar werknemers volop kansen krijgen. Ik denk dat dit ook de reden is dat veel mensen al lange tijd op deze school werken. Van mijn overstap uit het bedrijfsleven heb ik nooit spijt gehad!

Lees ook hun verhaal