Interview Monique

Ik werk bij de Loge – zo heet onze receptie. Mijn werk daar is enorm divers: ik neem de telefoon aan, ontvang gasten of verleen eerste hulp bij leerlingen die gevallen zijn op het plein. Op mijn plek ben ik het gezicht van de school, doordat ik voor veel mensen het eerste aanspreekpunt ben.

Het Mill Hill voelt niet als een heel grote school. Doordat we binnen de school elkaar echt kennen, kan ik vanuit mijn positie voor veel mensen iets betekenen. Dat is precies wat mijn werk zo mooi maakt! Ik vind het fijn om kinderen te kunnen helpen die naar mij toekomen. De ene keer is dat heel praktisch: ik wijs de weg of ik plak een pleister, maar vaak is een luisterend oor al voldoende. Het past mij heel goed om deze sociale rol binnen de school op me te nemen.

Onder meer door de geweldige mensen met wie ik samenwerk, is het Mill Hill een plek waar ik me volledig thuis voel. Doordat ik zelf als leerling op deze school gezeten heb, ken ik de organisatie op veel verschillende niveaus. Met veel klasgenoten van vroeger heb ik nog altijd contact. Sommige van mijn oud-docenten zijn nu mijn collega. Ik ben niet van plan hier ooit nog weg te gaan!

Lees ook hun verhaal