Mail Hill nummer 6

Voorwoord

Voor de meivakantie organiseerde het Mill Hill College de wereldwijsweek met op vrijdag 19 april het tweede Wereldwijsfestival. Weer een stukje beter en mooier dan afgelopen jaar. Ik was onder de indruk van alle workshops, heb hordes leerlingen zien hoelahoepen, heb genoten van het lekkere eten en soms ook gelachen over wat er goed en fout ging. Bijvoorbeeld als het weer even niet meewerkte. Maar vooral heb ik genoten van het beeld dat leerlingen hebben over wat wereldwijsheid is. Wij, de oudere wat meer ervaren mensen kunnen onze kennis wel overdragen, maar het zijn toch vooral de jongeren die hun eigen wereld vorm moeten gaan geven en zelf keuzes moeten maken. Nieuwe beelden en nieuwe ideeën zorgen voor nieuwe energie. En die energie was er te over tijdens het festival. Daar kunnen we vast weer een heel jaar op teren.

Ik wens alle examenleerlingen ongelofelijk veel succes met hun examen.

Ard van Aken
rector


Personeelsdag/leerlingen vrij

Op vrijdag 14 juni 2024 is vanwege de personeelsdag de school gesloten. Leerlingen zijn dan de gehele dag vrij.


Examens

Na een paar spannende weken van examens volgt op woensdag 12 juni een nog spannendere dag, de dag van de uitslag van het eerste tijdvak. Wij wensen de leerlingen maar ook zeker de ouders heel veel succes!


Inhaaltoetsen/herkansingen

Het rooster voor de inhaaltoetsen vwo-4, vwo-5 en havo-4 en de herkansingen voor vwo-5 staat inmiddels in Zermelo. De afname van deze toetsen is op dinsdag 21 en donderdag 23 mei.


Vacatures leerlinggeleding MR

Beste leerling,

Vind jij het leuk om invloed te hebben op het beleid van de school? Wil je meedenken over onderwijsvernieuwingen, roosterzaken, toetsing, de inrichting van de school of andere beleidszaken? Heb jij wel ideeën over hoe dingen op school beter geregeld kunnen worden? Dan is het misschien een goed idee om je aan te melden voor de medezeggenschapsraad (MR) van het Mill Hill College!

Wat houdt het in?

 • Je praat mee over het beleid op school, je geeft advies aan de directie en je beslist soms ook mee over veranderingen die doorgevoerd worden.
 • Je bent zes tot acht keer op een avond (van 17:30 uur tot 20:00 uur) bij een vergadering op school aanwezig.
 • Je maakt je huiswerk: voorafgaand aan de vergadering lees je de documenten door die besproken gaan worden. Je denkt al na over wat je van het onderwerp vindt en of je er nog vragen over hebt.
Lees meer…

Wat krijg je ervoor terug?

 • Inspraak in het beleid van je school. Als lid van de leerlingengeleding van de MR vertegenwoordig je de leerlingen van de hele school en dat is super belangrijk!
 • Deelname aan de MR laat zien dat je betrokken bent bij je school en dat staat goed op je CV!
 • Je krijgt een vergoeding per vergadering.
 • Wij zorgen voor een broodje bij elke vergadering en we sluiten het jaar af met een etentje.

Welke eigenschappen heb je?

 • Je bent betrokken bij de school en vindt het leuk om mee te denken over beleid.
 • Je durft je mening te geven.
 • Je vindt het niet heel erg om wat te lezen als voorbereiding op de vergadering.

We zoeken twee leerlingen die het leuk vinden om deel te nemen aan de MR. Als meer dan twee leerlingen zich aanmelden, komt er een verkiezing waarbij de leerlingen van het Mill Hill hun stem kunnen uitbrengen.

Lijkt dit je wat? Stuur dan een mailtje met een korte motivatie naar mevrouw Beets (abeets@millhillcollege.nl).

Meer weten over medezeggenschap?
Wil je meer weten over de rol van leerling in een MR? Lees dan dit artikel.


Info vanuit LOB

 • Een mbo-student heeft recht op studiefinanciering vanaf het kwartaal volgend op de 18e verjaardag. Maar wat is studiefinanciering precies? Waar heeft een student recht op en hoe werkt het aanvragen? En hoe zit het met het studentenreisproduct?

Om scholieren met plannen voor een mbo-opleiding (én hun ouders) goed voor te bereiden, organiseert DUO het webinar ‘Studiefinanciering mbo: hoe werkt het?’.

Campagne webinar ‘Studiefinanciering mbo: hoe werkt het?’

In deze campagne kondigen we het webinar ‘Studiefinanciering mbo: hoe werkt het?’ aan.

Het webinar wordt uitgezonden op donderdag 30 mei om 19:30 uur en behandelt alle praktische zaken rondom studiefinanciering. Er is ook ruimte om vragen te stellen.

Geïnteresseerden kunnen zich vooraf aanmelden op duo.nl/webinar en krijgen via de e-mail een herinnering op de dag van de uitzending.
Lees meer…

 • Donderdag 16 en 23 mei gaat MAVO-3 naar de Rooi Pannen. We gaan de studies Vormgeving, Handel & Ondernemen, Horeca en Toerisme bezoeken.
 • Maandag 10 juni gaat een groep Mavo-3 met Biologie MBO Yuverta bezoeken. Meer info volgt nog.
 • De open dagen HBO en Universiteit september/oktober 2024 bieden vaak medio augustus al een mogelijkheid voor “voorinschrijving”. Maak daar zeker gebruik van om te voorkomen dat ze vol zitten!
 • Het huidige schooljaar is nog in volle gang en langzaam kijken we alweer vooruit naar het volgende jaar. Een nieuw schooljaar waarin een nieuwe lichting leerlingen aan de slag gaat met hun ‘Expeditie Studiekeuze’. Om een goede start te maken of een goed vervolg te geven aan het studiekeuzeproces, vinden aankomend najaar de Onderwijs- en Studiekeuzebeurzen weer plaats.

  Per beurs staat een groot aantal onderwijsinstellingen, brancheverenigingen en bedrijven klaar om studiekiezers te inspireren en hun vragen te beantwoorden. Daarnaast is er op de beurzen een uitgebreid programma met studiekeuze-sessies, presentaties over opleidingen/beroepen en interessegebied voorlichting. Vanaf aankomende editie is er op alle beurzen aanbod op mbo, hbo en universitair niveau.

  Noteer de datums van de beurzen die voor jou  interessant zijn alvast in je agenda. Vanaf 1 juni is het aanmelden voor de beurs weer mogelijk!

  Let op: er is maar een beperkte mogelijkheid tot klassikaal aanmelden. De laatste jaren is gebleken dat het bezoeken van de beurs mét ouders/verzorgers voor leerlingen waardevoller is.
 • Onderwijsbeurs Zuid, 27 & 28 september, Koningshof Veldhoven
 • Onderwijsbeurs Noordoost, 4 & 5 oktober, Evenementenhal Hardenberg
 • Studiekeuzebeurs Midden, 29 & 30 november, Jaarbeurs Utrecht
 • De BuitenlandBeurs, 29 & 30 november, Jaarbeurs Utrecht
 • Studiekeuzebeurs West, 6 & 7 december, Rotterdam Ahoy