Ik zou heel graag archeoloog worden.

Maar is er over 20 jaar nog wel iets op te graven?

Er zijn auto’s die kunnen rijden op zonne-energie.

Hoe lang blijven we de wereld dan nog vervuilen?

Het Chinese alfabet kent ruim duizend tekens.

Hoe ziet een Chinees toetsenbord er dan uit?

Een school van wereldformaat

Versterk Je Wereld!

De wereld ligt aan je voeten. De tijd is rijp om je kans te grijpen. Leer de wereld kennen. Kleur hem in zoals jij denkt dat juist is. Ontdek nieuwe plekken. Verras de mensen om je heen en vooral ook jezelf. Verover harten met je enthousiasme. Vergroot je kennis. Creëer eindeloos veel mogelijkheden. Begrijp anderen, maar ben het niet altijd met ze eens. Verbreed je horizon. Begin hier.

Meer dan kennis

Wij zijn een dorpse school met een grenzeloze ambitie. Onze persoonlijke betrokkenheid karakteriseert de sociale werkwijze van de docenten. We bieden onderwijs afgestemd op niveau aan. Dat is een uitgebalanceerde aanpak die zowel uitdaagt, maar ook aansluit bij de manier van leren die bij de leerlingen past. Leren is meer dan alleen kennis opdoen van verschillende vakken. Een voorbeeld hiervan is de pilot ‘versneld en verrijkt vwo’. Lees meer over versneld vwo. Wij willen leerlingen helpen om zich te ontwikkelen tot mensen die zelfstandig kunnen functioneren in de steeds maar veranderende maatschappij. Verandering is het nieuwe constante. Daar spelen wij als school haarfijn op in.

(derde) Wereldschool

Deelnemen aan onderwijs betekent een actieve houding en een open geest voor de wereld om je heen. De behoefte om de wereld te vergroten, waar mogelijk te verbeteren en je positie te versterken. De drang om van betekenis te zijn, wat inhoudt niet alleen toekijken, maar actief meedoen. Leerlingen op het Mill Hill College willen een verantwoordelijke bijdrage leveren aan de wereld waarin ze wonen. Dit wordt zichtbaar in het jaarlijkse Wereldwijsfestival ter afsluiting van de activiteitenweek die in het teken staat van maatschappelijke verbondenheid.

 

Altijd in ontwikkeling

Het Mill Hill College bestaat in 2022 alweer 63 jaar. Maar stoffig of versleten zijn we zeker niet. We blijven ons doorontwikkelen in de wereld die alsmaar in beweging is. Er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe vormen van onderwijs en goede huisvesting in een prettige schoolomgeving. Dagelijks komen er zo’n 1500 leerlingen vanuit Goirle, Riel, Alphen, Tilburg, Hilvarenbeek, Diessen, Biest-Houtakker, Esbeek, Baarle-Nassau en Poppel naar het Mill Hill College. Leerlingen fietsen gezamenlijk naar school. Veiligheid voorop en gezelligheid als een mooie tweede.

Mill Hill College

Versterk Je Wereld