Skip to main content

Vragen ICT

Dan zit je vol vragen. Hier vind je antwoord op bijna alles. Ook handig voor je ouders!

Heb je de algemene vragenpagina al gelezen? Misschien staat daar het antwoord op je vraag. Kom je er niet uit, dan kun je je vraag stellen bij de balie van de mediatheek.

Medewerker?

Lees eerst deze pagina goed door, staat het antwoord op je vraag er niet tussen check dan de ICT FAQ voor medewerkers

Wat is Office 365?

Office 365 gebruik je om te mailen en je bestanden op te slaan.  Alles in Office 365 kun je via internet benaderen, zowel op school als thuis. Op school vind je deze bestanden ook nog terug via de Q: schijf. Je hebt daarnaast een N: schijf om bestanden op te slaan. Deze is echter beperkt tot 1Gb aan schijfruimte. Deze schijf dient alleen maar als tijdelijke opslag, omdat je niet vanuit alle programma’s direct in Office 365 kunt opslaan. De bestanden die je op je bureaublad opslaat staan ook op de N:\ schijf; zet dus niet teveel documenten op je bureaublad.

Office 365 schoolmail op je mobiel

De gegevens die je nodig hebt zijn:
e-mailadres: leerlingnummer@millhillcollege.nl
gebruikersnaam: leerlingnummer@millhillcollege.nl
wachtwoord: schoolwachtwoord
server (optioneel): outlook.office365.com

screenshot_2016-11-22-09-24-00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukt het niet om verbinding te maken? Dan moet je eerst je Mill-hillcollege mail account een keer volledig verwijderen van je mobiel. Lukt het daarna nog niet, dan moet je je eerst (bij voorkeur op een computer of tablet) aanmelden bij je Office 365 account. Dan kun je via ‘instellingen’, rechtsboven in de hoek van je Office 365 bureaublad, oude connecties met je mobiel verwijderen. Tik ‘mobiel’ in het zoekvenster. Vervolgens kun je via ‘Mobiele apparaten’ naar een scherm waar je de mogelijkheid hebt de verbindingen van telefoons en tablets met je Office 365 omgeving te beheren.

mobiel

Office 365 – Onedrive

Je kan thuis via het programma ‘Onedrive’ (zit standaard in Windows 8.1 en Windows 10) verbinding maken met je Office 365 bestanden. Via dit programma kan je snel en gemakkelijk, op veilige wijze met je schoolbestanden werken. Gebruik leerlingnummer@millhillcollege.nl om aan te melden. Houd er wel rekening mee dat ‘Onedrive’ een lokale kopie aanmaakt van al je Office 365 bestanden; je moet dus voldoende schijfruimte op je PC hebben.

Aanmelden schoolsites pop-up

We zijn druk bezig om te regelen dat je op school niet meer apart hoeft aan te melden bij de diverse school websites en bijv. Office 365. Soms krijg je echter thuis nog wel een pop-up waar je gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Als het niet lukt met alleen je leerlingnummer/gebruikersnaam en wachtwoord, zet dan ‘educatief\’  voor je gebruikersnaam, zoals in onderstaand plaatje.

knipsel2

 

Software bestellen

Je kan via Moodle bij SLIM met korting software bestellen indien je als leerling of medewerker met het Mill-Hillcollege verbonden bent. Dit kan je doen door via het menu bovenaan de pagina in Moodle naar ‘Diversen’, ‘bestellen bij SLIM’ te gaan.

Themamiddagen

Binnenkort zijn er weer themamiddagen voor groep 7 & 8. Wil je daar bij zijn? Geef je snel op!

Schrijf je in